RistoHuovinen Ideologioista vapaata ajattelua

PS-nuoret ovat asian ytimessä

 

Perussuomalaiset nuoret on otettu tikun nokkaan "rasistisista" kommenteista, joissa ensimmäisessä oli kyse kuvasta, jossa oli tummaihoisia ihmisiä. Kuvatekstissä varoitettiin, että vääränlaisella politiikalla Suomen tulevaisuus on tämä. Kyseessä oli mitä järkevin ja totuudenmukaisin arvio siitä, mitä maallemme tulee tapahtumaan, jos avointen rajojen politiikka pääsee valtaan Suomessa ja Euroopassa. Professorienkin toimesta on arvioitu, että jopa miljardi afrikkalaista ja lähi-itäläistä on tulossa Eurooppaan, jos pidämme rajat auki. PS-nuoret siis toivat esiin sen kiistattoman tosiasian, mihin avointen rajojen politiikka todellisuudessa johtaa.

Toinen PS-nuorten kohua aiheuttanut avaus tapahtui Uuden-Seelannin moskeijaan kohdistuneen terrori-iskun jälkeen. Tuolloin PS-nuorten Lapin puheenjohtaja kirjoitti seuraavaa:

"Uuden-Seelannin tapaus osoittaa vain vahvemmin sen, ettei monikulttuurinen yhteiskunta toimi. Kun tarpeeksi raiskataan ja tapetaan toista kansaa, niin on turha kuvitella, etteikö sieltä aikanaan tule vastapallolla sitä samaa tavaraa. Ensi kädessä jokainen puolustaa omiaan."

Tämä kommentti ymmärrettiin tuomittavan ja vastenmielisen terroriteon puolustamiseksi ja PS-nuori lynkattiin mediassa.

Jos PS-nuoren tekstiä ei halua ymmärtää tahallaan väärin ja jos sen haluaa ymmärtää toisella tavalla, on siinä ajattelemisen aihetta. Kaikkialla, mihin toimimatonta monikulttuurisuutta on yritetty levittää on nähty terrorismia ja raiskausten ja muiden rikosten kasvua. Myös maahanmuuttajiin kohdistuneet rikokset ovat vastaavasti lisääntyneet. Oleellista on ymmärtää, että eri väestöryhmien toisiinsa kohdistamat terroriteot ovat kiistaton merkki monikulttuurisuuden toimimattomuudesta.

Näen myös huolestuttavana kehityksen, jossa aitoja ongelmia keskusteluun nostavat henkilöt leimataan rasisteiksi ja keskustelu lopetetaan tähän. Kun yhtälöön otetaan vielä eduskuntavaalien tuloksen huomioimatta jättäminen, joissa vaalien suurin voittaja Perussuomalaiset sysättiin tylysti oppositioon ja vielä nurkkaan häpeämään, on syytä olla aidosti huolissaan.

Järkevintä olisi antaa kansan tahdon toteutua myös hallitusta muodostettaessa ja kansan faktoihin ja tosiasioihin pohjautuvat huolet tulisi myös ottaa huomioon julkisessa keskustelussa. Jos näin ei tehdä, lisätään riskiä Uuden-Seelannin kaltaisiin tekoihin myös Suomessa. Lienee selvää, että jos faktoihin pohjautuva kritiikki leimataan rasismiksi ja se vaietaan, niin terroritekojen ja raiskausten lisääntyessä nähdään myös vastareaktioita. Tämän riskin vähentämiseksi julkista keskustelua ei tule estää ja kansan tahto tulee ottaa politiikassa huomioon. Näin toimiminen takaa parhaan lopputuloksen niin politiikan, kuin myös kaikkien turvallisuuden kannalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Ilkka Huotari

Kun joku mainitsee sanan "rasismi", syntyy täysi moraalipaniikki ja ajattelu lakkaa siihen paikkaan. Asioita ei kyetä analysoimaan yhtään, vaan mennään pelkillä tunteilla ja raivolla.

Ennustus: joku raivoaa jotain tähänkin kommenttiin.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

voi olla tai sitten Huusko bannaa =)

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

On erittäin huolestuttavaa, että ihmiset eivät uskalla tuoda esiin tilastollisia tosiasioita ja he eivät uskalla puhua asioista, kuten ne ovat. Yksikin hieman ajattelematon kommentti voi johtaa julkiseen lynkkaukseen ja jopa ongelmiin työn suhteen.

Tällainen asetelma vääristää julkista keskustelua ja yleistä mielipideilmastoa. Tämä taas on vaarallista monin tavoin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuskin raivoaa. Siksi onkin hyvä uhriutua jo ennakkoon, ettei mene hyvä tilaisuus hukkaan.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Onko Bob Marley pelottava? Tai Usain Bolt?

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Usain Bolt ei ole... aika velikulta.

Bob Marley ei ole, koska kuollut ja haudattu, mutta eläessään hieman pelättävä koska taisi poltella tupakkaa vahvempaa huumeita. OK, ovathan (valkoiset) suomalaisetkin pelottavia kun ovat humalassa, joten ehkä Bob ei olisi ollut niin pelottava kun vielä asusti kaukana Jamaikalla, joten olisin joutunut matkustamaan halutessasi kokea aitoa reggae kulttuurin väristystä. Näiden suomalaiset reggae muusikkojen musiikkihan on kulttuurin omimista, joka ei ole nykyään enää sallittu! Joten aitoa sen olla pitää ja aidossa ympäristössä.

Mitä itse aiheeseen tulee, niin molemmat viestit, sekä EU;n että PS nuorten, ovat hyviä, jos niiden avulla EU vaalien äänestysprosentti saadaan nostettua korkeaksi.

Ongelma taitaa olla siinä että PS äänestäjiä houkutellaan ’ei sallitulla tavalla’, joka voi saada aikaan liiallisen äänestysinnon vääränlaisessa ihmisryhmässä, joka ei edistä monikulttuurisuuden etenemistä Euroopassa ja Suomessa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ajattelitko että tarkoitus pyhittää keinon?

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Ruotsissa edes poliisi ei uskalla mennä näiden usainboltien ja bobmarlien asuttamiin slummeihin, joissa he harjoittavat mm. kranaatti-iskuja.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Yksittäistä jamaicalaista tuskin tarvinnee pelätä, mutta kannattanee pitää mielessä, että Jamaica on yksi maailman vaarallisimmista maista turisteille ja muulle paskasakille.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"Kuvatekstissä varoitettiin, että vääränlaisella politiikalla Suomen tulevaisuus on tämä. Kyseessä oli mitä järkevin ja totuudenmukaisin arvio siitä, mitä maallemme tulee tapahtumaan, jos avointen rajojen politiikka pääsee valtaan Suomessa ja Euroopassa."

Mielenkiintoista totta tosiaan, onhan se todella vaarallista jos Suomessa on tulevaisuudessa lapsiperheitä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hyvinvoivan ja onnellisen näköisiä lapsiperheitä.

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Taloudellisten realiteettien kannalta on täysin kestämätöntä, että Suomeen laskettaisiin massoittain somalien kaltaisia väestöryhmiä, joista työssä käy noin 10%.

Erityisen kestämätöntä tämä on tilanteessa, jossa kantasuomalainen väestö ei juuri lisäänny.

Vesa Eriksson

Niin, Perussuomalaiset ja Liike Nyt voittivat yhtä paljon. Kumpikin sai yhden paikan enemmän kuin edellisissä vaaleissa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Asian suhteen olen siirtynyt piilovaikuttamaan:
http://rjaaskel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276351-il...

Suomenheimoiset eivät ole tummia.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Aijjai, eiköhän tuollaisen rasistisen vihapuheen linkittämisestä ole jo hakattu sormenpäät verillä ilmiantonappia, ja kohta banaani heilahtaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #13

Vielä mitä, johan minulle alakoulussa aikoinaan opetettiin, että:
http://www.mankeli.com/kuvat/neekeri.jpg

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Samaa mieltä. Ei puhuta itse asiasta että haluatko että suomi näyttää tältä muutaman vuosikymmenen jälkeen. En minä ainakaan halua

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Pitäisi myös puhua siitä, onko tämä vaihtoehto taloudellisesti realistinen.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos haluat saada jonkinlaisen konkreettisen vaikutelman siitä, miltä Suomi näyttää parin-kolmen vuosikymmenen kuluttua, niin suosittelen vierailua Helsingin Itäkeskukseen.

Jopa taannoinen ministeri Alexander Stubb luonnehti Itäkeskusta seuraavasti:
"En tiedä, miten hyvin te voitte liikkua, mutta Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.”

Ja tämä on faktaa, mikä on tarkistettavissa mistä tahansa lähteestä.

Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki haikailee Itäkeskukseen kymmeniä tuhansia maahanmuuttajia lisää. Niin lennokkaita ovat hänen suunnitelmansa alueen kehittämisen suhteen. White flightiä ei kuitenkaan enää mikään pysäytä.

Itis on jo uussuomalaisten aluetta ja pysyy sellaisena. Päiväkotien lapsista 4/5 on ulkomailta Suomeen muuttaneiden jälkeläisiä.

Helsingin oma tuleva Rinkeby.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Olet varmasti oikeassa siinä, että heikosti erilaisten kulttuurien kanssa toimeen tulevat saattavat reagoida arvaamattomasti kuvitellessaan puolustavansa omiaan. Todellisuudessa hän on vain muuttuvaan yhteiskuntaan sopeutumaton. Jos toiveena on syrjiä muualta tulleita siksi, että oman yhteiskunnan sopeutumattomat pärjäisivät paremmin, niin toivot turhaan.

Jatkuva muutos on ainoa pysyvä olotila ja peräkammarin persujenkin on siihen sopeuduttava. Joillekin se aiheuttaa kohtuutonta ahdistusta, mutta pahiten häiriintyvät suljetaan johonkin pakkolaitokseen riippuen siitä mitä pahaa he tekevät muille ihmisille.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tilannetta voi helpottaa tuomalla yhteiskuntaan sopeutumattomia lisää ulkomailta?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Niinkö meinaat, että kiintiöpakolaiset olisivat suurikin ongelma?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Maailmalle lähtevät yleensä ne ihmiset, joilla on henkistä kapasiteettia käsitellä muutoksia. Luotan siksi maahanmuuttajan henkisiin kykyihin merkittävästi enemmän kuin persujen kapasiteettiin. Voihan persukin valaistua, mutta sitten hän ei enää ole persu.

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Mikä ihmeen luonnonlaki sitten on maahanmuuttajien vyöry Suomeen? Kysehän on puhtaasti poliittisesta valinnasta. Lopulta kyse on siitä, haluammeko säilyttää ja parantaa nykyisen hyvinvointiyhteiskuntamme, vai haluammeko ajaa sen alas toimimalla niin, että tulonsiirtojen varassa elävien määrä suhteessa niitä rahoittaviin nousee kestämättömälle tasolle.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Jos Suomeen ei oteta ketään Suomen ulkopuolelta , hyvinvointiyhteiskunta romahtaa varmasti.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Uimonen pyörittää vanhaa kulunutta levyä. Minulla on muutama kummilapsi ulkomailta jota tuemme .Onko Uimosella
https://www.sos-lapsikyla.fi/sos-kummiksi-nala/?gc...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos kummilapsen toisi Suomeen elätettäväksi, kustannukset olisivat x 100.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Jos kaikki Suomessa asuvat ihmiset muuttaisivat ulkomaille, olisivat kustannukset 0. Paitsi tietenkin että muuttamiseen jonkin verran rahaa menisikin.

Persuille tärkeintä on se, että Suomen väkiluku vähenee.

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen Vastaus kommenttiin #33

Eiköhän se Suomen väkiluku vähene siksi, että lapsiperheiltä leikataan ja samat rahat käytetään tänne tulevien kehitysmaalaisten tarpeisiin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #37

Ja kuitenkin te olette sitä mieltä, että he saavat liikaa lapsia .

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

PS-nuorten twiitti ei mitenkään maininnut maahanmuuttajia. Kyseessä oli vain, minkä näköisiä ihmisiä Suomessa ei saisi tulevaisuudessa olla. Sellaisena se oli varsin selvän rasistinen, minkä Halla-Ahokin kommenttiensa perusteella ymmärsi.

    «Tuolloin PS-nuorten Lapin puheenjohtaja kirjoitti»

Ilmeisesti viittaat Johannes Sipolaan, joka siis on suoraan sanonut, että "ei-valkoiset", juutalaiset ja romanit pitää savustaa Suomesta ulos. Perinteisiä 1930-luvun ajatuksia jossain päin Eurooppaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tuollaisista Sipoloista on kaikella todennäköisyydellä reilusti enemmän haittaa kuin hyötyä Perussuomalaiselle puolueelle. Tietenkin rehellisyydestä pisteet, mutta joku de Witin tai vastaavan porukka olisi sopivampi noilla mielipiteillä.

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Mistäs ne tummaihoiset tänne itsestään tulevat? Kyllä ne jonkun täytyy tänne houkutella tai päästää, tuskin ilmastonmuutos äityy niin pahaksi, että suomalaisten pigmentti noin muuten muuttuu.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ettehän te suinkaan tummaihoisia ainoastaan vastusta. Samalla tavoin halutaan estää ulkosuomalaisten Suomeen takaisin muutto, turismi, opiskelu... Kaikki jotka kuvitelmissanne ovat "erilaisia" ovat kieltolistalla.

"Suomeen ei saa muuttaa yhtään ulkomaalaista syöpätutkijaa niin kauan kuin Lapissa on yksikin työtön juoppo."

... sanoi yksikin persu.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Hollannissa "maahanmuutto"ministeri erosi kun peitteli turvapaikanhakijoiden rikoksia, tekikö sen rasismileiman pelossa vai olikos kyseessä ihka aito aatteellinen suwakki?
Rasistiksi leimaantumisen pelko on tuhonnut tuhansien ihmisten elämän pysyvästi ympäri eurooppaa ja sama tahti jatkuu myös tulevaisuudessa mutta lukumäärät kertaantuu.

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Juuri näin. Suomessakin moni on jopa menettänyt työnsä, kun on asiasta puhunut. Ei voi olla niin, että jos tuot esiin todellisia ongelmia, kuten terrorismin, raiskausten lisääntymisen ja monet muut ongelmat, niin tilanne johtaa siihen, että nämä faktat esiintuonut leimataan rasistiksi ja hän joutuu kärsimään tosiasioiden esiintuomisesta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ettekö te ikinä lue itse näitä keskustelujanne ?

Rasistista mättöä maustetaan jatkuvasti kertomuksilla , kuinka "tätä ei saa sanoa" .
Sitten vähän itsesääliä ja oletuksia "leimautumisesta".

Kun kuitenkin jatkuvasti saatte "sanoa" ja voitte silminnähden muutenkin hyvin, tätä tosiasiaa voisi verrata niiden elämään, jotka o i k e a s t i eivät saa töitä rasististen ennakkoluulojen vuoksi, eivät uskalla mennä (liian monen )lapsensa kanssa kauppaan ravintolasta puhumattakaan , pelkäävät koulumatkoja, surevat kriisimaassa eläviä omaisiaan, ovat yksin meidän armoillamme.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"Kyseessä oli vain, minkä näköisiä ihmisiä Suomessa ei saisi tulevaisuudessa olla."

Vähän tarkkuutta, eihän siinä näin lukenut! Siinä oli vain kehotus äänestää perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi kuvan mukaiselta eli kerrottiin, mitä perussuomalaisten äänestämisestä voisi seurata. Mikäänhän ei estä äänestämästä toisin, jos haluaa jotain muuta! Rasismia tviitissä voi nähdä vain rasistisella mielikuvituksella varustettu!

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Rasismia tviitissä voi nähdä vain rasistisella mielikuvituksella varustettu!»

Nähdä, kuten twiittiä koskeneiden kommenttiensa perusteella perussuomalaisten puheenjohtaja näki?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Jälkiviisautena tuli mieleen, että yksi vika tuossa twiitissä ehkä oli, että siinä käsiteltiin asioita negaation kautta. Jos et halua... Siinä on heti negatiivinen pohjavire, ja kielteinen tunnelma. Mielenkiintoista olisi ollut nähdä reaktiot, jos twiitissä olisikin ollut iloinen vaaleahiuksinen pariskunta lapsineen ja kehotuksena konstailemattomasti "Äänestä perussuomalaisia, jos haluat, että Suomen tulevaisuus näyttää tältä". Varmaan siitäkin olisi rasismia löydetty, mutta olisi hauska nähdä, miten.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Mahdoton ajatus. Persuksi valikoituvat lähinnä ihmiset jotka ajattelevat negaation kautta ja syyllistävät muita. Positiivisuus edellyyttää, että näkee ruohon olevan vihreää myös aidan omalla puolella.

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Eikö se ole juuri positiivista ajattelua, että näkee ruohon olevan vihreää omalla puolella aitaa ja ei halua laskea kaikkia aidan toisella puolella olevia syömään omaa vihreää ja maukasta ruohoa loppuun? Vaikka ruoho olisi kuinka hyvää, niin ei se kaikille maailman lampaille riitä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #40

Onpa mielenkiintoista nähdä, miten talous ja kulttuuri toimivat tuon aita-ajattelun pohjalta sitten, kun populistipuolueet saavat maailmassa vielä vähän enemmän valtaa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Eiköhän tuon kuvan tarkoitus ollut tuoda esiin negatiivisena se, että ihmiset hankkivat lapsia. Persujen halu on vähentää Suomen väestöä.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Salakari vaikuttaa asiastaan varmalta, kun toistaa piti. Minä taas olen varma, että vihervasemmiston tavoite on muslimimaiden väestön viisinkertaistaminen vuosisadan loppuun mennessä sekä kaikille halukkaille niistä(miel miehille) vapaa pääsy Suomeen.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #35

Mielenkiintoinen visio.
Miten muslimimaiden väestö viisinkertaistuu, jos siellä on vain naisia ?
Suomi taas ei muutu muslimimaaksi vain miesten muutolla ja kun muslimeja on parisen miljardia,
luvun viisinkertaistaminen olisi Suomen naisille aikamoinen urakka.

Joten tulkintojen rinnastus ei oikein toimi nyt.
Kohtuus makkarassakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset