RistoHuovinen Ideologioista vapaata ajattelua

Laittomasti maassaolevat säilöön Venäjälle

 

Suomessa on useita tuhansia laittomasti maassamme olevia henkilöitä. Nämä henkilöt ovat paitsi rikollisten helposti hyväksikäytettävissä, niin myös suuri uhka turvallisuudelle. Yksi suuri ryhmä laittomasti maassamme oleskelevista on kielteisen turvapaikan saaneet, jotka eivät suostu poistumaan Suomesta.

Näillä henkilöillä ei ole lain mukaan oikeutta oleilla Suomessa, mutta he ovat kaduillamme tästä huolimatta. On myös puhuttu heidän ottamisesta säilöön, mutta tämän hinnaksi on arvioitu jopa 200 euroa päivä.

Ehdotankin asiaan seuraavaa ratkaisua: ostetaan tälle ryhmälle säilöönottopalvelut Venäjältä. Sieltä löytyy taatusti kilpailutuksen jälkeen paikka, jossa päivä säilöönottoa maksaa alle 10 euroa päivä ja tuo summa sisältää myös ruuat. Kyseinen paikka ei ole vankila, vaan säilöönottoyksikkö, josta saa lähteä omaan kotimaahansa heti, kun siltä tuntuu.

Tästä ratkaisusta hyötyisivät kaikki. Turvallisuus maassamme parantuisi, kun laittomasti maassamme oleskelevat saataisiin pois kaduiltamme. Myös Venäjä hyötyisi tästä, kun säilöönotto toisi työpaikkoja, esimerkiksi entisille sotilaille. Suomen valtiolle tämä olisi varsin edullinen ja toimiva tapa ratkaista tämä ongelma.

Ongelma laittomasti Suomeen tulleiden palauttamisessa on se, että jos henkilö vastustaa palauttamistaan vaikka Irakiin, niin Irak ei ota häntä tässä tapauksessa vastaan. Jos laittomasti Suomessa oleva säilötään Venäjälle, paikkaan josta pääsee milloin tahansa pois, kun vain suuntaa omaan kotimaahansa, tämäkin ongelma ratkeaisi.

Suomi tuskin rikkoisi tässä mitään sopimusta, sillä mikään laki tuskin kieltää laittomasti maassaolevien säilöntäpalveluiden ostamista naapurimaasta. Lisäksi laittomasti maassaolevien etsimistä tulisi tehostaa esimerkiksi niin, että poliisi etsisi ja ottaisi talteen laittomasti maassaolevan aina sellaisen tavatessaan. Lisäksi laittomasta maassaolosta annettavia rangaistuksia tulisi koventaa tasolle, jolla myös laittoman maassaolijan suojelija syyllistyisi avunantorikokseen piilotellessaan häntä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Pitkästä aikaa uusi, rakentava ja omaperäinen ratkaisu, joka kuulostaa win-win -tyyppiseltä. Ehkäpä muualtakin EU:sta löytyisi halukkuutta juuri näiden ostopalveluiden hankintaan Venäjältä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Kuullostaa ennemminkin 16-vuotiaan pohdiskelulta. Lapselliselta ja kypsymättömältä.

Risto Huovinen

Jollakin tapaa meidän tulee saada nämä henkilöt pois Suomesta ja tämä on taatusti toimiva keino. Toki jos tiedät paremman keinon, joka myös toimii, niin ehdotuksia kuunnellaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset