RistoHuovinen Ideologioista vapaata ajattelua

Jussi Halla-aho - porvarihallituksen takuumies

 

Olemme saaneet seurata perussuomalaisten nousua ja heidän kannatus on noussut jo 15% tasolle. On kuitenkin syytä pohtia mitä asioita puolue ajaa ja mitä perussuomalaisten vaalivoitto käytännössä tarkoittaisi.

Jussi Halla-aho on itse julkisesti sanonut haluavansa Suomen Natoon. Halla-aho on itse sanonut seuraavaa:

" Henkilökohtaisesti kannatan Nato-jäsenyyttä ja olen aina kannattanut sitä."

Perussuomalaisilla on useita muitakin Natoon haluavia ehdokkaita ja tulevien vaalien jälkeen perussuomalaisten ryhmä voi hyvinkin olla varsin Nato-myönteinen. Perussuomalaiset siis haluavat romuttaa vuosikymmeniä hyvin toimineen puolueettomuuspolitiikkamme ja he haluavat viedä maamme sotilasliitto Naton jäseneksi. Näin ajattelee vähintään merkittävä osa puolueen kärkipään ehdokkaista.

Monet politiikan asiantuntijat arvioivat myös, että perussuomalaisten vaalivoitto varmistaisi uuden porvarihallituksen synnyn. Perussuomalaiset, Keskusta ja Kokoomus muodostaisivat rungon ja mukaan otettaisiin vielä ehkä RKP. Valtaan nousisi siis juuri sama ryhmä, joka on kurittanut tavallista kansaa neljä edellistä vuotta. Haluaako kansa todella uuden porvarihallituksen, vai onko se jo saanut kärsiä tarpeeksi porvarien tekemistä leikkauksista?

Helsingin yliopiston politiikan tutkija Antti Ronkaisen mukaan on täysin mahdollista, että tämän hallituskauden istunut porvarihallitus jatkaa seuraavankin kauden, yhdessä perussuomalaisten kanssa. Lisäksi Ronkainen sanoo, että:

"Jussi Halla-ahon perussuomalaiset taas menevät talouspolitiikassa oikealta ohi kokoomuksesta."

Perussuomalaisten ja Jussi Halla-ahon kohdalla on käymässä kuin Timo Soinin kohdalla kävi edellisissä vaaleissa. Kansa kuvittelee perussuomalaiset ja Halla-ahon messiaaksi, vaikka todellisuudessa hän on Natoon haluava porvari, jonka vaalivoitto toisi mukanaan uuden porvarihallituksen ja toiset neljä vuotta oikeistolaista leikkauspolitiikkaa, josta kärsii eniten tavallinen kansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Juuri noin tässä on käymässä, kuten Risto Huovinen kirjoittaa. Kansa odottaa Halla-ahosta pelastajaa, mutta saavat kurittajan, jolle sosiaaliturva ja työttömyyspäiväraha ovat kalliita ylellisyyshömpötyksiä.

Halla-aho on onnistunut yhdistämään ulkomalaisvastaisuuden ja ilmastohysterian kansaan vetoavalla tavalla. On olevinaan suomalaisten puolella, mutta odotettavissa on todella kylmää kyytiä työttömille, silpputyötä tekeville ja matalapalkka-alojen työntekijöille.

Risto Huovinen

Perussuomalaiset ovat saaneet kannatuksensa nousuun, koska ovat ainoa vaalitentteihin päässyt puolue, joka vastustaa maahanmuuttoa. Äänestäjien pitäisi kuitenkin nähdä, mitä muita asioita puolue ajaa, varsinkin nyt, kun vaaleissa on tarjolla maahanmuuttoa vastustaville paljon parempiakin vaihtoehtoja.

Jos Perussuomalaiset voittavat vaalit, niin porvarihallitus on miltei varma asia. Maamme ja sen kansalaisten kannalta kansaa kurittava porvarihallitus olisi katastrofi.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Yllä olevat jutut ovat samaa perusteetonta pelottelua, jota Petteri Orpo ja Juha Sipilä harrastivat jo kesäkuussa 2017 Jussi Halla-ahon tultua valituksi demokraattisesti demokraattisen puolueen puheenjohtajaksi. Nyt Orpon ja Sipilän pelottelut ovat paljastuneet kaikessa kohtuuttomuudessaan.

Yhden ihmisen ja yhden puolueen jatkuva ja täysin epäasiallinen demonisointi on peräti tyhmää ja lähenee vihapuhetta. Se saa kuitenkin suuren joukon ihmisiä toteamaan, että demonisoijat, ovat he sitten muiden puolueiden johtajia tai joitakin muita, ovat väärässä. Ihmiset asettuvat syytetyn puolelle. Näin on nyt käymässä.

Natolla tai joillakin leikkauksilla pelottelu on täydellistä harhaa.
Perussuomalaisten ohjelmat ja julkilausutut tavoitteet eivät sisällä tuollaisia asioita.

Pysytäänpä totuudessa!

Risto Huovinen

Kerroin vain sen, mitä Halla-aho on itse sanonut ja mitä tutkija, ilmeisesti vaalikonevastauksiin nojaten on kertonut.

Tässä Halla-ahon haastattelu, jossa hän sanoo suoraan haluavansa Suomen Natoon:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201702172200...

Tässä puolestaan tutkijan analyysi tilanteesta ja perussuomalaisten talouslinjasta:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tutkija-perussu...

Jos puolueen johto ja sen kärkipään poliitikot ovat laajasti Nato-myönteisiä ja he ovat talouspoliittisesti kokoomuksesta oikealla, niin eivätköhän tällaiset henkilöt valtaan päästyään aja omia ajatuksiaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sinulla on vanhaa tietoa, Halla-aho ei perussuomalaisten puoluejohtajana ole ajamassa Suomea Natoon. Demokraattisessa puolueessa toimitaan jäsenten enemmistön toiveiden mukaan.

Risto Huovinen Vastaus kommenttiin #5

Fakta on kuitenkin se, että Halla-aho on avoimesti ilmoittanut kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä. Lisäksi puolueessa on useita muitakin ehdokkaita, jotka ovat avoimesti Nato-myönteisiä.

Kun vielä otetaan huomioon se fakta, että nämä oikeistolaiset ja Natoon haluavat kampanjoivat isommilla budjeteilla, niin heidän suhteellinen osuutensa valituista tulee olemaan varsin suuri. Kun sitten varsin oikeistolainen ja Nato-myönteinen edustajaryhmä lähtee hallitusneuvotteluihin, on turha kuvitella, ettei se toimisi niissä omien arvojensa mukaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset