RistoHuovinen Ideologioista vapaata ajattelua

Maahanmuuton lisääminen ei ratkaise taloutemme ongelmia

 

Saamme jatkuvasti kuulla höpinöitä, joiden mukaan Suomen on lisättävä maahanmuuttoa talouden ongelmien korjaamiseksi. Todellisuudessa taloutemme ongelmat eivät korjaannu maahanmuuttoa lisäämällä, vaan avointen rajojen politiikka pahentaa taloutemme ongelmia ja aiheuttaa jopa kestämättömän tilanteen Suomelle.

Tiedämme kehitysmaista tulevista maahanmuuttajista seuraavia faktoja. Vain kolmasosa Suomeen tulevista kehitysmaalaisista saavuttaa sellaisen suomen kielen taidon, että sillä kykenisi työllistymään. Tiedämme myös, että Suomessa olevista somaleista käy töissä vain noin 10%. Samalla tasolla työllisyys on myös muista Afrikan ja Lähi-idän maista tulevilla. Lisäksi tiedämme, että nekin kehitysmaista tulevat maahanmuuttajat, jotka ovat työssä, tienaavat vain 30-40% siitä palkasta, jonka samanikäinen suomalainen tienaa. Lisäksi nämä samat ongelmaryhmät ovat jopa 17-kertaisesti yliedustettuina raiskautilastoissa.

Edellä kerrottujen faktojen pohjalta voi tehdä vain sen johtopäätöksen, että ongelmaryhmistä ei ole apua Suomen taloudelle, vaan taloutemme kannalta on jopa välttämätöntä pitää nämä ryhmät Suomen rajojen ulkopuolella.

Perussuomalaisten Puheenjohtaja Jussi Halla-aho siteerasi tutkimusta, jonka mukaan lähes ainoa maahanmuuttajaryhmä, josta on Suomelle hyötyä on koulutettu saksalainen. Käytännössä kaikkien muiden tulijaryhmien vaikutukset Suomen taloudelle ovat negatiivisia.

Suuri ja taloutemme kannalta haitallinen asia on myös halpatyövoiman vyöry. Ulkomailta tuleva halpatyövoima aiheuttaa monilla aloilla ongelmia. Halpatyövoima mahdollistaa useiden alojen palkkatason pitämisen niin alhaalla, että palkka ei riitä elämiseen Suomessa. Tämä kehitys on jo johtanut monilla aloilla tilanteeseen, että nuoria ei aloille saada, koska huono palkkataso ei houkuta riittävästi suomalaisia tulijoita. Jatkuessaan tämä kehitys johtaa tilanteeseen, jossa useat alat alkavat pyöriä kokonaan ulkomaisen halpatyövoiman varassa.

Suomen talouden kestävyysvaje onkin korjattava aivan toisella tapaa. Rajamme on suljettava kehitysmaalaisilta ja palkkatason polkeminen ulkomailta tulevan halpatyövoiman avulla on estettävä. Tämä toimi johtaa siihen, että monien alojen on houkuteltava kotimaista työvoimaa palkkatasoa nostamalla ja tämä johtaa näiden alojen vetovoiman kasvuun, joka ratkaisee työvoimapulan.

Kestävyysvajeemme on ratkaistavissa ja ratkaisu on lopulta varsin yksinkertainen. Tarvitaan panostuksia koulutukseen, jolloin työvoimapula ratkeaa. Työmarkkinoilla on pulaa vain osaavista ja ammattitaitoisista tekijöistä ja näitä saadaan lisää vain panostamalla koulutukseen. Koulutuksen lisääminen auttaa kestävyysvajeen ratkaisussa toisellakin tapaa; kun koulutustaso nousee, se mahdollistaa palkkatason nousun ja kun palkat nousevat, kasvavat myös valtion verotulot.

Kestävyysvajeen ratkaisu edellyttää myös syntyvyyden saamista nousuun. 20 vuoden kuluttua Suomessa on yli 85-vuotiaita ihmisiä tämän hetkisen, noin 94 000:n sijaan jopa 350 000. Ensi vuonna syntyvät lapset ovat juuri astumassa työmarkkinoille 20-vuoden kuluttua. Syntyvyyden lisääminen edellyttää sitä, että kansalaisille jää työstä käteen sen verran, että rahat riittävät lasten elättämiseen. Käytännössä kokonaisveroastetta tulee alentaa ja tasaverojen määrää tulee erityisesti alentaa. Lisäksi on tuettava lapsiperheitä lapsilisiä nostamalla ja vanhempien toimeentulosta tulee myös huolehtia lasten hankkimisen yhteydessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Luulenpa, että tulemme vielä näkemään mielenkiintoisia maahanmuuttokeskusteluja. Neljä suurinta ulkomaan kansalaisten ryhmää Suomessa ovat virolaiset, venäläiset, irakilaiset ja kiinalaiset. Näistä vain irakilaiset ovat noita huonosti työllistyviä. Virolaisten määrä taas on laskussa, kun kotimaa tarjoaa jatkuvasti paremmin työtilaisuuksia. Kiinalaisten määrä puolestaan on kasvussa. Saas nähdä, milloin havahdutaan siihen, että meillä on ahkera, opinhaluinen, suurelta osin hyviin koulutettu mutta samalla vahvan oman kulttuurinsa ja identiteettinsä omaava vähemmistö. Siinä tulee orientoitumisvaikeuksia yhdelle jos toisellekin.

Risto Huovinen

Yksi mielenkiintoinen asia on se, että kun Britannia lähtee EU:sta, niin mihin sitten siellä töissä olleet Itä-Euroopan kansalaiset suuntaavat seuraavaksi? Puolalaisia on työskennellyt Britanniassa suuria määriä ja Suomi on yksi todennäköinen kohdemaa.

Toinen kysymys on myös tuo, että jos jopa virolaiset eivät enää tänne suostu tulemaan, niin mistä saamme tekijöitä monille aloille? Virolaiset jättävät Suomen nähdäkseni siksi, että Suomessa maksettava, noin 2000 euron palkka ei verojen ja elinkustannusten jälkeen enää tunnukaan kovin houkuttavalta. Saman syyn takia monille aloille ei saada suomalaisiakaan.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Perussuomalaisten Puheenjohtaja Jussi Halla-aho siteerasi tutkimusta, jonka mukaan lähes ainoa maahanmuuttajaryhmä, josta on Suomelle hyötyä on koulutettu saksalainen. Käytännössä kaikkien muiden tulijaryhmien vaikutukset Suomen taloudelle ovat negatiivisia."

Saksan sisäpolitiikassa taidettiin jo 30-luvulla olla samaa mieltä siitä että vain saksalaiset ovat niitä joiden kuuluu elää ja me muut ovat vain niitä haittamatuja.

Mitähän meille pitäisi tehdä, että Lebensraum riittäisi saksalaisille?

Risto Huovinen

Eiköhän riitä, että teemme päätökset tänne tulijoiden suhteen tosiasioiden pohjalta. Jos tulijat ovat koulutettuja, halukkaita tekemään työtä ja sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan, ei ongelmia nähdäkseni koidu.

Jos taas tulijat eivät minkään tilastollisen tosiasian mukaan ole hyödyksi maallemme, emme voi pitää rajojamme auki tällaisille ryhmille.

Asia on lopulta näin yksinkertainen.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Niinpä. Tilastollisten tosiasioiden mukaan ei syyrialaista Abdulfattah “John” Jandalia olisi koskaan pitänyt päästää USA:han. Eikä hän paljoa saavuttanutkaan, henkilökohtaisesti, tarjoilijana ja hanttihommissa. Toisaalta taas hänen poikansa Steve Jobs perusti Apple-nimisen yhtiön (ehkä jopa Suomessakin ollaan siitä kuultu...) ja sillä on ollut jopa USA:n kansantalouteen asti ulottuva positiivinen vaikutus.

Suomessahan kaikki on selvää pelkästään saapuvien kansallisuuksien perusteella: ei-saksalaiset käännytetään ja saksalaiset päästetään, ainakin mitä tulee Halla-ahon teorioihin. Täytyy vain saada riittävästi saksalaisia muuttamaan Suomeen.

Meillä haittamatuilla, kuten suomalaisilla eläkeläisillä, on sitten edessä jonkin muun kotimaan valitseminen. Ruotsi ei ainakaan vielä ole meitä ulkosuomalaisia kieltämässä muuttamasta maahansa. Ehkäpä sielläkin pian SD saa aikaan saksalaisia valitsevan maahanmuuttopolitiikan.

Risto Huovinen Vastaus kommenttiin #5

Eli olet vakavissasi sitä mieltä, että Suomen kannattaa avata rajat kehitysmaalaisille, niin tännekin tulee oma Steve Jobs? No todellisuudessahan Jobsin isä oli poliittinen pakolainen ja hänen isänsä oli puolestaan miljonääri, joka omisti muun muassa useita kyliä. Jobsin isä oli myös korkeasti koulutettu, hän opiskeli mm. Beirutissa ja tämän jälkeen Yhdysvalloissa niin Columbian yliopistossa, kuin myös Wisconsinin yliopistossa. Jobsin isä työskenteli apulaisprofessorina Michiganin yliopistossa ja myös Nevadan yliopistossa. Myöhemmin hän osti ravintolan ja työskenteli siellä.

Eli ei Jobsin isä ollut mikään luku- ja kirjoitustaidoton kehitysmaalainen, vaan vaurasta sukua ja hyvin koulutettu. Hän ei ollut myöskään mikään kiihkomuslimi.

Tässä vielä tuosta Perussuomalaisten tutkimuksesta:
https://www.lappeenrannanuutiset.fi/comment/290376

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #6

Ei toki, päinvastoin! Suomen kannattaa sulkea rajat kokonaan kaikilta jotka eivät ole saksalaisia. Erityisesti meiltä ulkosuomalaisilta "haittamatuilta".

Myöskin kannattaa harkita Suomeen pääsyn estämistä niiltä muiltakin suomalaislta jotka ovat esim. käyneet ulkomailla jossain elämänsä vaiheessa. Sillä saataisiin Suomi tosiaan nousuun!

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen Vastaus kommenttiin #7

Ai että kun isoamiestä lapsettaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset