RistoHuovinen Ideologioista vapaata ajattelua

Pienpuolueiden syrjintä vaalitenteissä on demokratian vastaista

 

Seitsemän tähden liike jätettiin pois Ylen vaalitenteistä mielivaltaisin perustein. Ilmeisesti Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Jouko Jokinen teki päätöksen puhtaasti poliittisin perustein. Myöskään Harry "Hjallis" Harkimoa ei tentteihin kutsuttu, hänellä ei tosin ole varsinaista puoluetta, koska Liike Nyt ei ole virallinen puolue.

Tällaisten päätösten teko osoittaa halveksuntaa demokratiaa kohtaan. Tähtiliike ei eroa mitenkään sinisistä, vaan kyseessä on samantyyppinen ryhmä. Ainoa ero on siinä, että Tähtiliikkeellä on enemmän ehdokkaita ja myös kannatusta.

Luulisi, että poliittinen syrjintä ja vaiennusyritykset loppuvat tähän, mutta ei. Kyseessä on järjestelmällinen toiminta, jossa vaihtoehtoja tarjoavat puolueet pyritään vaientamaan ja pitämään pimennossa. Vaalikeskusteluissa ja puoluepäivissä ääneen pääsevät vain maamme ongelmat aiheuttaneet puolueet ja niille vaihtoehtoja tarjoavat tahot eivät pääse edes haastamaan vanhoja puolueita missään tenteissä tai paneeleissa.

Eräs törkeyden huippu nähtiin omassa vaalipiirissäni, Kaakkois-Suomessa, jossa maakuntalehti Etelä-Saimaa järjestää oman vaalipaneelinsa. Kyseiseen paneeliin kutsuttiin 12 ehdokasta, yksi sinisistä ja kaksi edustajaa niin Kokoomuksesta, Perussuomalaisista, SDP:stä, kuin Kokoomuksestakin.

Itse olen Tähtiliikkeen ehdokkaana kyseisellä alueella ja kutsua ei ole kuulunut. Käytännössä paikallislehti jatkaa samaa linjaa, jossa paneeleihin pääsevät vain vanhat puolueet ja uusia vaihtoehtoja, joilla on oikeasti ratkaisuja Suomen ongelmiin ei keskusteluihin kelpuuteta.

Median toiminta on kokonaisuutena arvioiden täysin demokratian vastaista ja räikeästi valtapuolueita suosivaa. Vaaleissa pitäisi nimenomaan päästä keskustelemaan ja tarjoamaan vaihtoehtoja. Tämän keskustelun pohjalta kansa voi sitten arvioida sen, kuka ehdokkaista on paras ja ketä kannattaa äänestää. Tällä hetkellä vaihtoehdot pimennetään ja niille ei anneta edes mahdollisuutta haastaa valtaapitäviä.

Mitä demokratiaa tämä on?

ps. Etelä-Saimaan vaalipaneeli järjestetään tiistaina 26.3, eli lehdellä on niin halutessaan vielä mahdollisuus muuttaa päätöksensä. Ehdokkaiden yhteystiedot on toimitettu kaikkiin medioihin, ne kyllä löytyvät, jos niiden halutaan löytyvän.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

" Tähtiliike ei eroa mitenkään sinisistä, vaan kyseessä on samantyyppinen ryhmä. Ainoa ero on siinä, että Tähtiliikkeellä on enemmän ehdokkaita ja myös kannatusta."

Monta ministeriä tähtiliiikkeellä on?
Kuinka monta kansanedustajaa?

Kaikki se näkyvyys jota saatte esimerkiksi tällä palstalla menee sen jauhamiseen ettette pääse esille.

Mitä te kertoisitte siellä televisiossa?
Sen ettette te pääse esille.

Aloittakaa nyt vaikka täällä kertomalla jotain, mitä te tekisitte suomen eduksi.
Näin joko saisitte tai ette saisi kannnatusta, jolloin edes sillä etelä-saimaalla olis intressiä päästää teidät paneeleihin.
Ei ketään kiinnosta ottaa mitään yhden edustajan puoluetta mihinkään, jos sanoma on ettei kukaan päästä teitä mukaan.

Tuollaisella narinalla ja valituksella ei johdeta suomea eikä mitään muutakaan maata.

Risto Huovinen

Linjamme on selkeä. Vastustamme Suomen liittämistä Natoon ja haluamme palauttaa Suomen itsenäisyyden. Haluamme lopettaa Suomelle haitallisen haittamaahanmuuton ja käyttää tästä tulevat säästöt maakuntien elinvoiman palauttamiseen ja hyvään vanhustenhoitoon ja terveyspalveluihin.

Olemme talouspolitiikaltamme keskusta-vasemmistolainen puolue, joka haluaa muutoksen maassamme harjoitettuun porvaripolitiikkaan, joka on kurjistanut tavallisen kansalaisen arkea.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Jokainen joka lähtee Väyrysen porukkaan ansaitseekin kuolla vitutukseen. Tai ainakin pohtia sitä.

Risto Huovinen

Yritän pysyä hengissä ainakin vaaleihin asti...

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Tunnustan heti, että en ole tähtiliikkeen fani.

Ylen vaalipaneelit kylläkin ovat yhtä tyhjän kanssa. Olettaisin kansan saavan niistä itselleen tietouden kaikista ehdolla olevista puolueista ja niiden linjasta. Enemmän nämä paneelien vetäjät pyrkivät tuomaan itseään esiin ja keekoilemaan mukaviisailla kysymyksillään inttomielellä. Lisäksi panelien ajankohta TV:ssä on väärä valinta. Tolkun immeiset vetävät sikeitä noina aikoina, tai sitten relluvat kotikadun juottoloissa.
Parempi olisi laittaat puolueista joukkueet omiin suljettuihin koppeihinsa ja aseeksi kunkin joukkueen 4 hengen omat puhelimet , tietokone ja fläppitaulu. Tietenkin ruutulehtiö, lyijykynä HB ja pyyhekumi. Kaikille joukkueille annetaan sama keissi ratkaistavaksi. Olkoon vaikka:" Suomen kansan terveys ja hyvinvointi".
Annetaan tunti aikaa ratkaista keissi. Tilanne mikitetään ja filmataan. Seraavana päivänä keissit puretaan ja kustokset pistävät joukkueet ku..., eiku tiukalle. Syntyy hallitusohjelmaankin mustaa valkoiselle lopputulemana.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Väyryseltä olisi syytä kysyä, että miksi halusi vain eduskuntapuolueiden vaalitentteihin eikä suostunut pienpuolueiden tentteihin, vaikka sellaista tarjottiin?

Onko pienpuolueet jotenkin turhake? Turhakkeet olivat aikoinaan Vihreät sekä PS?

Ne turhakkeet hädin tuskin pääsivät yli 1% äänikynnyksen yli ennen kuin sementoitiin istuvien valta siellä eduskunnassa estämällä uusien puolueiden ilmestymisen.

Kun kieltäytyy menemästä pienpuolueiden tentteihin, niin syyttäköön itseään.

Toisaalta minusta se on demokratian irvikuva, että Siniset on päästetty sinne huutelemaan menneisyyttä ja sellainen puolue ansaitsee kuolla siihen paikkaan ja historia tulee muistamaan kauheana virheenä.

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Ainoa perusteltavissa oleva jako vaalitenteissä on jako a) eduskuntapuolueet ja b) muut puolueet. Kaikkia ei voida niiden runsauden takia kutsua samaan studioon keskustelemaan, joten joku jako on tietysti oltava. Nyt Ylen valitsema jako - yhdeksän suurinta samaan keskusteluun ja muut toiseen - on mielivaltainen eikä tunnu selkeältä. Rajan laittamista niin, että yksi eduskuntapuolue jätetään ulos eduskuntapuolueiden joukosta ei kukaan ole voinut - eikä voi - perustella millään uskottavalla syyllä. Jäljelle jää vain tarkoitushakuisuus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset