RistoHuovinen Ideologioista vapaata ajattelua

Oikeastaan kenenkään ei kannata äänestää demareita

 

Kun lupaat kaikille kaikkea, et lupaa oikeasti kenellekään mitään. Tähän sanontaan kiteytyy hyvin Antti Rinteen ja SDP:n linja. Eräässä kommenttiosiossa Antti Rinnettä luonnehdittiin varsin osuvasti valmiiksi Putous-hahmoksi, kaikille kaikkea lupaavaksi poliitikko-sketsihahmoksi. Tällainen hahmo olisikin mitä huvittavin, hymy tosin hyytyy, kun tajuaa että kyseessä ei ole sketsihahmo, vaan henkilö, joka on vahvimmin tyrkyllä Suomen seuraavaksi pääministeriksi.

Äkkiä ajateltuna tuntuukin viisaalta äänestää henkilöä, joka lupaa kaikille - siis myös itselle - jotain. Nytpä annan ääneni poliitikolle, joka lupaa kerrankin minulle jotain. Äänestämällä tätä poliitikkoa muutan oman elämäni paremmaksi. Näin varmasti moni ajattelee.

Todellisuudentajuisen ihmisen kannattaa kuitenkin pohtia, voidaanko rahaa lisätä kaikkialle ja hyötyykö tällaisestä reaalitalouden vastaisesta linjasta lopulta kukaan.

Mietitään tilannetta vaikka eläkeläisen kannalta. Saattaa kuulostaa hyvältä, kun Rinne lupaa 100 euroa lisää kuussa pientä eläkettä nostaville. Ongelmalliseksi tämän lupauksen tekee se, että Rinne on myös luvannut pitää maamme rajat auki sellaisille maahanmuuttajaryhmille, joista työssä käy vain noin 10%. Kun eläkeläinen sitten äänestää Rinnettä, hän voi saadakin hieman korotusta eläkkeeseensä, mutta samalla nousevat myös verot, joten ostovoima tuskin mihinkään paranee.

Tilanne muodostuu eläkeläisen edun vastaiseksi siinä vaiheessa, kun Suomen talous on velkaannutettu konkurssin partaalle ja maahamme on laskettu satojatuhansia maahanmuuttajia veronmaksajien elätettäviksi. Kun Rinnettä äänestänyt eläkeläinen sitten menee muutaman vuoden kuluttua hakemaan apua terveydenhoidosta, tuleekin sieltä hänelle vastaus, että ei meillä ole varaa sinua hoitaa, koska maamme on elänyt vuosikaudet yli varojensa ja rahamme on käytetty maahanmuuttajien elättämiseen. Tässä tilanteessa eläkeläistä voi alkaa kaduttamaan Antti Rinteen SDP:n äänestäminen toden teolla.

Myöskään julkisella sektorilla työskentelevän ei kannata SDP:tä äänestää. Toki voi tuntua hyvältä idealta se, että antaa äänen Rinteelle ja tämän jälkeen palkka nousee ja ongelmat ratkeavat. Tämä ei kuitenkaan ole julkisella sektorilla työskentelevän etu, sillä julkiset menot on suhteutettava yksityisen sektorin kokoon ja voimme käyttää julkisiin menoihin vain sen verran rahaa, mitä yksityiseltä sektorilta voidaan kohtuudella veroina saada.

Jos jo nyt ennätystasolla olevia julkisia menoja paisutetaan entisestään, tarkoittaa tämä käytännössä verotuksen lisäämistä ja lisävelanottoa. Järjetön verotus puolestaan lopettaa tehokkaasti talouskasvun ja romahduttaa kansalaisten ostovoiman. Verotuksen nostaminen johtaa myös maastamuuton kasvuun, kun koulutettu väestö haluaa edes osan palkasta itselleen. Jos verotusta nostetaan nykyisestä, ei koulutetulla väestöllä ole enää mitään syytä jäädä Suomeen, jos kaikki rahat menevät veroihin.

Rinteen valinta pääministeriksi johtaa tilanteeseen, jossa Suomeen lasketaan valtavasti maahanmuuttajia ja julkisia menoja paisutetaan samaan aikaan miljardeilla. Kun samaan aikaan koulutettu väestö aloittaa massamaastamuuton, niin Suomi on äkkiä tilanteessa, jossa yhteiskunnan rahojen avulla toimeentulevien määrä kasvaa vauhdilla ja yhteiskunnalle rahoja tuottavien kansalaisten määrä vähenee vauhdilla.

Tämän takia en itse osaa nimetä yhtään väestöryhmää, jonka kannattaisi äänestää SDP:tä ja Antti Rinnettä seuraavissa vaaleissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ruskean tulevaisuuden edustajaehdokas P.O.Liitikko onkin tosiasiassa piilodemari.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

- Rinteen valinta pääministeriksi johtaa...-
Aina täällä Puheenvuorossa on joku, jonka mielestä joku "diktaattori" puolueineen yksin määrää ja johtaa yhteiskuntaa. Tiettävästi eletään vielä demokratiassa, joten yksin ei täällä määrätä ja johdeta. Kollektiivit (hallitus ja eduskunta)johtavat ja säätävät lakeja joidenkin eduksi ja joidenkin tappioksi. Luulisi blogistinkin sen ymmärtävän? Muussa tapauksessa esitys on pelkkää tarkoituksellista loanheittoa.

Risto Huovinen

Eli pitäisi vain luottaa siihen, että Rinne ei oikeasti toteuta sitä mitä on luvannut? Ainakaan itse en voi tähän luottaa, vaan kerron vain sen mihin tuollainen vastuuton lupaileminen käytännössä johtaa. Rinne ei ole myöskään kertonut konkreettisesti, mistä aikoo tarvittavat lisämiljardit hankkia.

Lisäksi pitää muistaa, että vihervasemmistolainen, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n hallitus on lähellä. Jos tämä toteutuu, lienee Rinne ainoa joka voisi pysäyttää järjettömän rahankäytön ja rajojen avaamisen. Ainakaan puheiden perusteella Rinne ei ole vihervasemmiston konkurssiin johtavaa politiikkaa pysäyttämässä, päinvastoin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Huovinen voisi tutustua hieman millaista politiikkaa on menneisyydessä tehty niin hän yllättyisi Suomea eniten velkaanuttanut puolue on Kokoomus ja hallituskokoonpanoista puhtaat porvarihallitukset, esimerkkeinä vaikka Ahon ja Vaanhasen/Kataisen hallitukset. Paavo Lipposen kahta hallitusta pidetään yleisesti 90-luvun jälkeisistä Suomen kansantalouden kannalta parhaimpina.

Risto Huovinen

Katainen oli lähes Rinteen veroinen pölhöpopulisti, joka osti kansansuosionsa vastuuttomilla lupauksilla, toteutti ne talouden sakatessa ja aiheutti Suomen talouteen vuosikymmenen kasvustopin vastuuttomalla toiminnallaan. Nyt Rinne lupailee vielä paljon vastuuttomampia ja Suomen taloudessa ei ole enää varaa lisävelalle. Kun seuraava taantuma tulee, Suomen korkomenot kasvavat rajusti ja tästä on enää vaikea nousta.

Paavo Lipposen ja Sauli Niinistön johdolla tehtiin Suomen lähihistorian pahimmat virheet euron ja EU-jäsenyyden muodossa. Lipposen hallitus ei nostanut Suomea lamasta, vaan sen menestys pohjautui EU:n ja varsinkin euroalueen velkavetoiseen kasvuun. Tämä kupla rysähti silmille, kun eurokriisi käynnistyi. Nyt meillä on jopa 3000 miljardin velat EKP:n kautta ja ne ovat sylissä kun seuraava kriisi iskee.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Eihän se Rinne eikä kukaan muukaan yksin mitään toteuta. Napin painajia "isossa salissa" siihen tarvitaan. Aika näyttää ketä ne sitten lienevätkin. Vaikka olisivatkin niitä blogistin pelkäämiä, niin ei Suomi, eikä nyt hyvinvoivat kansalaiset niihin kaadu. Ehkä vähempiosaisten maailma ja oikeudet vähän paranee?

Risto Huovinen

Miten ihmeessä vähempiosaisten olot paranevat, jos jo tällä hetkellä humanitaarinen maahanmuutto syö 3,2 miljardia vuodessa? Jos Rinteen linja voittaa, tuo summa voi kolminkertaistua seuraavalla hallituskaudella.

SDP on osoittanut arvomaailmansa ja suomalainen sotaveteraani saa maata omissa ulosteissaan ilman hoitoa, kun samaan aikaan tänne tulevat maahanmuuttajat hoidetaan yksityisillä lääkäriasemilla. Tämän tilanteen SDP on luonut aiempien hallituskausiensa aikana.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

huovin, ettei totuus unohtuisi, Suomessa on aina vuodesta 1970 ollut porvarienemmistöiset eduskunnat ja hallitukset, Rafael Paasion v-72, 195-päivää hallinnutta lyhytaikaista vähemmistöhallitusta lukuunottamatta. Huovinen, kun näitä blogeja väsäilet niin kyllä edes perusasiat olisi syytä olla hallinnassa, nyt ei niin ole.

Risto Huovinen

Eiköhän Suomen linja niin talouden kuin ulkopolitiikan suhteen ollut Kekkosen aikana yhden miehen hallussa. Kekkonen on itse sanonut, että julkisen sektorin osuus ei saa nousta yli 40% BKT:stä. Lisäksi Kekkonen on sanonut, että Suomea ei tule viedä rahaliittoihin, koska ne vaarantavat puolueettomuutemme.

Kun Kekkonen väistyi, nousi valtaan Koivisto, joka teki useita tuhoisia päätöksiä Suomen kannalta. Suomea alettiin hivuttamaan länttä kohti ja maamme vietiin EU:n ja euron jäseneksi. Näistä tuhoisista toimista kärsimme nyt suuren valtionvelan ja monien muiden ongelmien lisäksi.

Nyt sitten olemme EU:n jäsenenä ja uusliberalismi on voimistunut Suomessa. Työväen etuja on heikennetty ja työn tuotto menee johtajille ja omistajille. Taloutemme on alijäämäinen jopa nyt nousukauden huipulla ja kun väestö ikääntyy, alkaa kestävyysvaje kasvamaan vauhdilla. Tämä peli pitää viheltää poikki ja itsenäisyytemme ja puolueettomuutemme tulee palauttaa. Tästä asiasta on pohjimmiltaan kysymys.

En näe myöskään hedelmällisenä keskustelua menneistä - siis jo tapahtuneista asioista. Enemmän tulee kiinnittää huomiota siihen, mitä tulee tapahtumaan. Jos Antti Rinne nousee vihervasemmistolaisen hallituksen pääministeriksi, seuraa tästä vain katastrofi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset