RistoHuovinen Ideologioista vapaata ajattelua

Suomalainen demokratia on kriisissä ja poliittinen järjestelmä on pahasti rikki

 

Seurasimme eilen vaalitenttiä, jota voidaan pitää demokratian irvikuvana. Yksi eduskuntapuolue oli jätetty tentistä pois täysin mielivaltaisin perustein. Järkyttävintä tässä on se, että tätä syrjintää harjoitetaan verovaroin toimivan Ylen toimesta.

Suomalainen demokratia on kriisissä monella muullakin tavalla. Poliittinen järjestelmämme epäonnistuu toistuvasti yhteiskuntamme muuttamisessa parempaan ja tästä seuraa vääjäämätön kurjistuminen, joka näkyy esimerkiksi siinä, että valtiontaloutta ei saada tasapainoon.

Vaaleissa suuri etu on niillä puolueilla, jotka saavat suuria puoluetukia ja voivat näin syöttää ja juottaa kansalaisia turuilla ja toreilla kansalaisilta otetuilla verovaroilla. Näitä samoja rahoja vanhat puolueet käyttävät myös mainontaan, johon pienillä, ilman puoluetukia toimivilla puolueilla ei ole tietenkään varaa.

Sopii myös ihmetellä, miksi järjestetään eri tenttejä eduskunnassa oleville ja eduskunnan ulkopuolisille puolueille. Tämähän johtaa käytännössä siihen, että luodaan vaikutelma, jossa ensin pääsevät ääneen ne puolueet jotka ovat olleet ja tulevat olemaan vallassa ja toisessa tentissä ovat puolueet, joilla ei ole kannatusta ja joita ei tulla valitsemaan eduskuntaan.

Eikö vaihtoehtoa tarjoavien ja jo muutenkin pitkältä takamatkalta lähtevien puolueiden tulisi nimenomaan päästä haastamaan valtaapitäviä puolueita ja tarjoamaan omaa vaihtoehtoaan samassa paneelissa maamme asiat sotkeneiden puolueiden kanssa?

Demokratian vastaista on myös sananvapauden rajoittaminen. Tätä tehdään Suomessa tuomitsemalla ihmisiä vihapuheesta.

Myöskin median tarjoama puhtaasti vihervasemmistolainen maailmankuva on demokratialle haitallinen ja jopa tuhoisa. Miten ihmiset voisivat muodostaa mielipiteensä tosiasioiden pohjalta, jos niitä ei valtamediassa kerrota. Kukaan ei voi vakavissaan väittää, että valtamedia kertoisi kansalle totuuden maahanmuuttajien työllisyydestä, rikostilastoista tai vaikka suomen kielen oppimiskyvyistä. Näitä tosiasioita ei voi edes kirjoittaa valtamedian keskustelufoorumeille, koska niitä ei siellä julkaista.

Lisäksi valtio rahoittaa suurilla summilla vihervasemmistolaista maailmankuvaa tarjoavia medioita, kuten Yleä. Tämän lisäksi muu valtamedia on rahaeliitin omistuksessa ja tarjoaa vain omistajiensa edun mukaista maailmankuvaa.

Käytännössä tämä kokonaisuus johtaa siihen, että demokratia ei toimi ja toteudu Suomessa. Kansa ei saa mediasta oikeita faktoja ja pahimmillaan se pelotellaan hiljaiseksi poliittisten vihapuhetuomioiden avulla. Vaihtoehtojen tarjoaminen nykymenolle on tehty lähes mahdottomaksi ja varsinkin demokraattisessa prosessissa tapahtuva muutos on jopa mahdoton. Tämä siksi, että käytännössä nykytilanteessa ei ole mitään mahdollisuutta saada omaa muutosvaihtoehtoa esiin niin laajasti, että sillä olisi mitään vaikutusta demokraattiseen päätöksentekoon.

Suomi on siis käytännössä vain näennäisesti demokratia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Minkä puolueen ehdokkaana tohtori Väyrynen valittiin eduskuntaan ja europarlamenttiin? Jos kepulaisena, niin sitten ei ole mahdollista antaa verovaroin julkista tilaa.

Risto Huovinen

Jos asia olisi noin, niin silloin myös siniset olisi pitänyt sulkea ulos tentistä.

Nyt tenteistä poistettiin vain Tähtiliike ja syy on puhtaasti se, että agenda on valtaeliitin kannalta väärä.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Liike Nyt sai aika vähän puheenvuoroja, jos kerta paikalla oli.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Tästä olen täysin samaa mieltä. Siniset noudattavat "Juudaksen askelmerkkejä".

Risto Huovinen

Eipä ollut Hjalliskaan paikalla. Tähtiliikkeen ja Liike Nytin mahdollisuudet vaaleissa ovat mielestäni paremmat, kuin sinisillä. Onneksi ko. puolueesta päästään eroon vaalien jälkeen, korkeintaan Jussi Niinistö menee läpi ja hänkin loikkaa perussuomalaisiin heti vaalien jälkeen.

En itse muuten katsonut tenttiä periaatteesta, sillä en seuraa näennäisiä keskusteluja ja en kannata näennäisdemokratiaa. Jos keskustelusta puuttuu osa vaihtoehdoista, ei kyse ole aidosta vaalitentistä. Aivan sama tilanne on näennäiskeskustelun suhteen; mitä keskustelua on vaikka Ylen Pyöreä Pöytä, jossa kolme vihervasemmistolaista ovat samaa mieltä keskenään.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tässä yhteiskunnassa "vihataan" suunnattomasti poliittisesti erimieltä olevia. Politiikka on vastakkain asettelua ja nykyään vallitseva käsitys on, että on vain yksi mielipide, yksi poliittinen ideologia.

Tästä muuten johtuu miksi nukkuvia on niin paljon. "Samaa paskaa tuutin täydeltä" pitää faktuaaliseti totta, kun kuuntelee ihmisiä jotka eivät äänestä.

Itse pidän tervetulleina liike nyt, tähtiliikettä ja perussuomalaisia poliittisen yksimielisyyden rikkojaksi. Olisi hieno jos tekin saisitte edustajia Eduskuntaan.

Risto Huovinen

Tässä mielessä Trump tekee hyvää politiikalle, kansa sai kerrankin presidentin, joka on toteuttanut sen minkä vaaleissa lupasi.

Suomen ongelma on monipuoluejärjestelmä, joka tuottaa hallituksen jonka ohjelma muodostuu eri ideologioita ajavien puolueiden välisistä kompromisseista. Tämä ei mahdollista rationaaliseen ajatteluun pohjautuvaa poliittista päätöksentekoa.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Vain Perussuomalaiset vastustivat yhtenäisesti aselain kiristyksiä. https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-yhte...

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo
Risto Huovinen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset